Давниця

Відпочинок на природі, рибалка, екотуризм

Рибні страви завжди були одними із найскладніших. У китайській кулінарії до них особливий підхід - їх готують на пару без солі. Досить десятихвилинної обробки гарячою парою, щоб біле м'ясо риби приготувалося. Додавши нарізану цибулю і соус, кухар робить страву дуже смачною. Існує думка, що у риби має бути легкий смак, і якщо пересолити, то це все зіпсує. Однак 20 років тому один кухар міста Чунцін винайшов свій самобутній рецепт з приготування риби, в якому гаряча олія з перцем повністю проявляє аромат риби. Ця гостра страва називається «чунцінська юшка».

 

Вивіску відомої «чунцінської юшки» можна побачити майже в усіх куточках Китаю. Важко сказати, скільки гурманів і любителів з'явилося у цієї страви. Тільки скуштувавши її, дізнаєшся в чому тут особливість: від гостроти язик і губи німіють і червоніють, в роті залишається відчуття легкого поколювання і солоний смак, які неможливо забути. Навіть ґуандунці, які не люблять гострого, від чого пробиває піт, теж не в змозі залишитися байдужими до цієї страви Як вже відомо, зараз у місті Ґуанчжоу з'явилася така тенденція, що сичуаньська кухня замінює ґуандунську, зрозуміло, що сичуаньска юшка відіграла в цьому не останню роль.

Детальніше: Чунцінська юшка

Така рибка, як короп хоч і кістлява, але м'ясо її дуже ніжне і соковите. Тому приготування страв з такого інгредієнта варте того! Таке блюдо, як короп запечений у фользі, виходить дуже смачне і ароматне за рахунок фарширування риби і овочів, які йдуть в цьому блюді, як гарнір. Запеченого коропа можна поставити навіть на святковий стіл, так як зовнішній вигляд цієї страви настільки апетитний, що просто "пальчики оближеш"!

Інгредієнти для приготування коропа запеченого у фользі:
 

Риба короп з головою очищений від луски і випатраний - 1 кг

Сіль - за смаком

Детальніше: Печений короп в фользі

свинина (шия) - 1 кг.

цибуля - 150 гр.

сік з половини крупного лимона

червоне сухе вино - 100 мл.

олія соняшникова рафінована чи оливкова - 50 мл.

сіль - 1 ч. л. (з вершком)

червоний пекучий перець - за смаком

чорний мелений перець - за смаком

лавровий лист- 2 шт

Приготування шашлика зі свинини:

Детальніше: Шашлик

Kluch Mobile Польські сім картки